Over Pepijn

Over Pepijn

Pepijn Janzen (1993) werd geboren in Amsterdam, groeide op in de historische VOC stad Hoorn en verhuisde – voor de liefde – in 2019 naar het centrum van Groningen. Inmiddels woont en werkt hij in Haren.

Jarenlang werkte Pepijn als juridisch medewerker in het notariaat. Ondanks deze serieuze en volwassen wereld bleef hij altijd tekenen. Al snel maakte hij hiervan meer dan een hobby. Pepijn zoekt altijd naar nieuwe manieren en materialen om zijn illustraties te maken. Digitaal met een tablet, maar ook op papier met pen, op canvas met verf, als linoleumsnede. Ongeacht het materiaal zal de afbeelding altijd een glimlach bezorgen op het gezicht van de aanschouwer.

Je zou Pepijn kunnen kennen van zijn XXL-kleurplaten. Inmiddels is de Grote Sinterklaas Kleurplaat al door vele kinderen ingekleurd, en de nieuwe Grote Winter Kleurplaat was direct een groot succes. Maar Pepijn werkt ook in opdracht van particulieren (bijvoorbeeld kaarten of huizenportretten), maar ook in samenwerking met commerciële partijen (bijvoorbeeld logo’s of kleurplaten op maat).

Blijf op de hoogte van Pepijns meest recente werk door hem te volgen op Instagram en Facebook. Wist je dat Pepijn ook een YouTube kanaal heeft?

Winkelwagen